Helpompaa pinnan työstöä uusilla laikoilla ja tukilaikoilla

lfpqpbx0cnlhlto76gtn

Nortonin pinnankäsittelylaikka Rapid Prep lanseerataan nyt irroitettavalla keskiöllä, jonka ansiosta samaa laikkaa voidaan käyttää joko keskiruuvillisella tai tarrakiinnitteisellä tukilaikalla. Lisäksi lanseerataan uusi tukilaikka, jossa on tarra ja keskitappi, jotka takaavat laikan helpomman kiinnityksen ja alhaisemman tärinätason.

Nortonin Rapid Prep -pinnankäsittelylaikkoja käytetään pintavikojen, hiomajälkien, ruosteen, korroosion, värin ja hilseen poistoon, muottien puhdistukseen, helpompaan kulmien purseenpoistoon jne. Rapid Prep –laikkoja on myös Vortex-ominaisuuksilla, joilla saavutetaan karkean laikan työstönopeus sekä hienon laikan pintahienous. Myös työstöaika puoliintuu. Laikat lanseerataan irroitettavalla keskiöllä ja niitä käytetään kulmahiomakoneissa. Näin ollen laikkoja voidaan käyttää joko tarrakiinnitteisellä tukilaikalla, keskitapin kanssa tai ilman, tai fiiberilaikoille tarkoitetun keskiruuvillisen tukilaikan kanssa. Tarrakiinnitteistä tukilaikkaa käytettäessä annetaan keskiön olla paikallaan laikassa, mutta käytettäessä fiiberilaikoille tarkoitettua tukilaikkaa tai tarrakiinnitteistä, keskitapillista tukilaikkaa, keskiö irroitetaan. Uuteen valikoimaan kuuluu lisäksi tukilaikkoja, joissa on M14-kierre ja tarrakiinnitys keskitapilla. Näiden tukilaikkojen tärinätaso on huomattavasti alhaisempi. Näin myös hionta on miellyttävämpää ja asennus helpompaa ja nopeampaa. Uusia laikkoja on saatavilla 115, 125 ja 178 mm halkaisijalla ja tukilaikkoja 115 ja 125 mm halkaisijalla.

vzkpnpgpscow47hxsz71

”Uuden valmistustavan ansiosta samaa laikkaa voidaan käyttää kahden erityyppisen tukilaikan kanssa ja tämä vähentää muun muassa varastointia. Lisäksi uuden tukilaikan ansiosta asennus on helpompaa ja alhaisempi tärinätaso tekee työstä työntekijälle mukavampaa” kertoo Timo Sutinen,  Saint-Gobain Abrasives AB:n Suomen myyntivastaava.