Akkukäyttöinen ruohotrimmeri hoitaa työn hiljaisesti – STIHL lanseeraa uuden FSA 120 -mallin

Uusi STIHL FSA 120 -ruohotrimmeri on tehokas apuväline puutarhatöihin ja kiinteistönhoitoon. Akkukäyttöisyyden ansiosta se sopii hyvin melulle herkkiin ympäristöihin, kuten sairaaloille, hautausmaille ja kouluille. Laitteesta on saatavana kaksi mallia, ohjaus- tai rengaskahvalla.

Akkukäyttöinen STIHL FSA 120 -ruohotrimmeri on täydellinen työkalu suurempien kiinteistöjen ja puutarhojen hoitoon. Laite on tehokas ja sopii sekä vaativampiin töihin että ruohon trimmaamiseen ja leikkaamiseen.

Ruohotrimmeristä on saatavana ohjauskahvallinen malli, jossa on vakioruohoterä, sekä rengaskahvallinen R-malli, jossa on siimapää. Saatavilla on myös laaja lisätarvikevalikoima muita leikkausvälineitä. Enimmäisnopeudelle voidaan esiasettaa kaksi tasoa, ja sitä voi säätää tarpeen mukaan. Näin saadaan paras leikkuutulos ja varmistetaan ihanteellinen energiatehokkuus.

– Vaikka laite on erittäin tehokas, se on akkukäyttöisyyden ansiosta niin hiljainen, että kuulosuojaimia ei tarvita. Meluherkissä ympäristöissä, kuten sairaaloilla, hautausmailla tai kouluilla, voidaan siis hoitaa työt huomaamattomasti ja varovasti, STIHL Nordenin Product Launch Manager Mats Gustafsson sanoo.

STIHL FSA 120 toimii STIHL AP 300 S -akkujärjestelmän 36 V:n litiumioniakulla. Akku on sijoitettu rungon akkupaikkaan, mikä myös varmistaa erinomaisen tasapainon. Miellyttävyys kädessä on varmistettu luistamattomalla, pehmeällä materiaalilla sekä rengas- että ohjauskahvassa. Molempia malleja voi lisäksi säätää ilman työkaluja miellyttävyyden ja ergonomisuuden parantamiseksi.

STIHL FSA 120 ja FSA 120 R -mallit voi liittää helposti STIHL Connected -pilvipalveluun, kun laitteessa on STIHL Smart Connector. Ammattilaiset voivat sen avulla saada kattavan yleiskuvan oleellisista tiedoista, kuten käyttöajasta, iästä, tulevista huolloista ja huoltohistoriasta.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Tehokas ja hiljainen: akkukäyttöisessä ruohotrimmerissä yhdistyvät erinomainen suorituskyky ja akkuteknologian edut. Laitteessa on harjaton, sähköisesti ohjattu sähkömoottori (EC). Se on hiljainen, mikä on eduksi sekä käyttäjälle että ympäristölle.
  • Ergonominen ja miellyttävä käyttää: FSA 120 -laitteesta on saatavana ohjauskahvallinen malli sekä miltä tahansa puolelta käytettävä rengaskahvallinen FSA 120 R -malli. Molemmat mallit ovat erittäin kevyitä ja painavat vain 5,2 kg (FSA 120) ja 5,0 kg (FSA 120 R) ilman akkua.
  • Monipuolinen käyttö: STIHL FSA 120 on ihanteellinen väline vaativampiin töihin kaupallisilla alueilla ja puutarhanhoidossa sekä ruohon ja reuna-alueiden trimmaamiseen ja leikkaamiseen puutarhassasi.

STIHL FSA 120 -trimmeri on saatavana valtuutetuilta jälleenmyyjiltä lokakuusta 2023 alkaen.

Tekniset tiedot

STIHL FSA 120 STIHL FSA 120 R
Akku: Litiumioni Litiumioni
Moottori/ jännite: Harjaton (EC) Harjaton (EC)
Kahva: Ohjauskahva Rengaskahva
Tärinätaso vasen/oikea (m/s²): * 3.3 / 2.1 5.8 / 2.8
Paino: 4.5 kg 4.3 kg
Leikkuuleveys (mm):
– ruohoterä
– siimapää
– 230
– 380
– 230
– 380

*K-kerroin direktiivin 2006/42/EY mukaisesti = 2 m/s² (enimmäisarvo soveltuville yhdistelmäkoneille)